Kattenbak verschonen, heel simpel met deze tips

 

Kattenbak verschonen, heel simpel met deze tips

 

De kattenbak verschonen is een klusje waar niemand op zit te wachten, maar toch (regelmatig) moet gebeuren.

Katten zijn van zichzelf hele schone dieren en het is hierom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je katten hun behoefte altijd, op een schone plek kunnen doen. Mocht de kattenbak namelijk voor de kat, te vies zijn, dan is de kans groot dat de kat zijn behoefte ergens anders gaat doen.

 

Tips voor het aanschaffen van een kattenbak

 

Als je op zoek bent naar een kattenbak, dan is het handig om hier toch wel iets van tijd in te steken. Maak een keuze, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Denk hierbij aan de grootte van de kattenbak, maar ook aan de vulling die je kiest. Het gemak van het schoonmaken van de kattenbak verschilt ook weer per model.

De vulling waar je voor gaat is ook weer gebaseerd op je eigen voorkeur, maar ook bijvoorbeeld de eisen van je kat. Sommige katten vinden grind fijn, waar de ander bijvoorbeeld kiest voor een grotere korrel.

 

Tips voor het verschonen van je kattenbak

 

Om het voor jezelf zo makkelijk te houden, is het belangrijk dat je de kattenbak regelmatig verschoont. Dit is voor je kat zelf ook fijn, aangezien het erg schone dieren zijn.

Kies voor een korrel die makkelijk te onderhouden is. Zo kun je eventueel tussendoor poepjes en plasjes opruimen met een speciaal kattenbakschepje om de bak zo lang mogelijk schoon te houden.

Maak de kattenbak minstens 2 x per maand grondig schoon. Haal dus alles eruit en was de kattenbak goed schoon, voordat je deze weer vult met schone korrels.

Gebruik bij het schoonmaken van de kattenbak geen agressieve middelen zoals bleek. Dit kan, ook na goed afspoelen, schadelijk zijn voor je kat(ten).

 

©2024 Voordelig - shoppen - Huisdierenwinkels.nl | Privacy statement